БИВШИ АДВЕНТИСТИЧКИ СВЕШТЕНИК ПОСТАО ПРАВОСЛАВНИ ЂАКОН

Нови служитељ Благовештењске епархије – Сергије Мицкан постао је парохијанин бјелогорског храма Иконе Пресвете Богородице „Свецарице“. До преласка у православље, Сергије Мицкан био је свештеник адвентистичке заједнице седмога дана у Хабаровску.

У Благовештењском саборном храму 15. јула је служена Литургија на којој је епископ благовештењски и тиндински Лукијан извршио ђаконску хиротонију. Нови служитељ Благовештењске епархије је постао парохијан бјелогорског Храма Иконе Пресвете Богородице „Свецарице“, Сергије Мицкан. Као његова подршка пристигао је и јеромонах Платон Норматов из Бјелогорска.


До преласка у Православље, Сергије Мицкан био је свештеник адвентистичке заједнице седмога дана у Хабаровску. Пре шест година због размирица унутар заједнице, са супругом је напустио ту организацију и преселио се у Амурску област. Неколико година, живећи без било какве религије, настављао је да се придржава неопротестантских ставова.

Извор фотографије: wallbox.ru


„Али, све чешће су ме мучиле сумње и осећај некакве празнине“, сећа се Сергије, „прелом се догодио 2010. године када сам се у Петрограду срео са старим познаником, пастором, који је на моје изненађење све више нагињао ка Православљу. Он ме је упознао са изузетним људима – православним свештеницима, а после разговора са њима почео сам гледати на свет сасвим другим очима“.


Од тада је Сергије Мицкан поново почео откривати хришћанство, посећивати православне храмове, и на крају, сасвим се одрекао протестантске јереси. Занимљиво је то да се рукоположење у православног ђакона догодило 15-ог јула – тачно 12 година после ступања у секту адвентиста.


Сада ће млади ђакон недељу дана бити на пракси, учествујући на богослужењима у Благовештењском саборном храму, после чега ће отићи у родни Бјелогорск. Осим тога, већ је предао документа за упис у Хабаровску духовну богословију.

Са руског: Парохија Кравичка

Извор: Православие.ру

Свако, па и дјелимично копирање материјала „Хришћанске приче“ без привођења линка на оригинални текст објављен на нашем веб-порталу, третира се као грубо кршење закона о ауторским правима.  ©Парохија Кравичка

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s