БИВШИ АТЕИСТА ИЗ ИНДИЈЕ ПОСТАО ПРАВОСЛАВАЦ

Максим је рођен у будистичкој породици. У младости је постао загрижени атеиста. Једном приликом у његовим рукама се обрела књига из које је сазнао да је западна цивилизација изграђена на хришћанству. Максим се заинтересовао тиме и почео је да изучава хришћанство. Ускоро се срео са римокатоличким свештеником и задао му низ питања, но на нека није добио жељени одговор. Онда је сазнао о Друштву Светог Пија Десетог (SSPX) које није прихватало II Ватикански концил. Извјесно вријеме Максим је био сљедбеник овог друштва, но ипак није примио Свету тајну крштења.

Његово даље религиозно трагање га је довело до православних Грка у Калкути, но и они га нису крстили. Затим је пронашао нас. Били смо у контакту двије године и ове године Господ је отворио двери за Своја чеда и примио га у Своју Цркву.

Максимова жена и даље исповиједа хиндуизам и будизам. Она је против хришћанства, но ипак је дала своју сагласност за крштење своје кћери. Кћи је добила име у част свете преподобномученице Јелизавете Фјодоровне. Максим је крштен у част светог Максима Исповједника.

Јереј Климент Нехамајиа

Град Мумбај 21. 12. 2019.

Превео са руског: Парохија Кравичка

Свештеник Климент Нехамајиа

Извор: лични сајт свештеника Климента Нехамајиа

Свако, па и дјелимично копирање материјала „Хришћанске приче“ без привођења линка на оригинални текст објављен на нашем веб-порталу, третира се као грубо кршење закона о ауторским правима.  ©Парохија Кравичка

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s