ГОДИШЊИЦА КУД-А „КРАВИЦА“

У недјељу 01. марта 2020. г. наше културно умјетничко друштво „Кравица“ је обиљежило прву годишњицу свога постојања.

На концерту који је уприличен тим поводом учешће су узела сљедећа културно-умјетничка друштва: КУД „Мост“ Братунац; КУД „Боксит“ Милићи; СКУД „Свети деспот Стефан“ Сребреница. Школска сала гдје се одржавао концерт бјеше препуна људи који су са нестрпљењем очекивали да виде нашу дјецу на дјелу.

КУД Кравица – старија група

Текст конферансе који је читала Марина Тришић преносимо у потпуности:

„Све је почело 04. марта 2019. године. У то прохладно вече нисмо ни слутили колико ће позитивна реакција бити на вијест да се у нашем селу покреће фолклор и да треба да се окупимо у школској сали. У први мах на фолклор се пријавила готово сва омладина нашега села, али и из околине, из села Магашићи, Јежестица, Каићи, са Брезака… Школска сала бјеше препуна. Касније, они најупорнији остају, највећи заљубљеници у народну игру, они који ће данас наступати, а неки који су ту били само из радозналости или из неког другог разлога – одлазе и напуштају нас.

Као што то бива и у животу.

Данас наш КУД ради у двије секције, – старија која обухвата ученике од шестог разреда основне школе до средњошколаца и – млађа која обухвата ученике до шестога разреда основе школе.

КУД Кравица – наступ

Све пробе се обављају у школској сали основе школе „Петар Кочић“ са којом наш КУД остварује јако добру сарадњу и чијем смо директору господину Станку Томићу веома захвални на томе.

Оно што посебно морамо нагласити је да смо за кратак временски период залагањем неких добрих људи, а првенствено господина Матије Ђукановића, успијели да обезбједимо ношње и опанке за наш КУД. На овај начин стекли смо предуслове за бољи и успјешнији развој наших игара и наступа у будућности.

Вођа, кореограф наше мале екипе и наш велики пријатељ и дужник јесте господин Зоран Кнежић из Сребренице.“

КУД „Мост“ Братунац

Захваљујемо се руководствима културно-умјетничких друштава који су нам пружили руку пријатељства и надамо се лијепој сарадњи и дружењу и у будућности.

Парохија Кравичка

Фото: ©Диана Ђуричић

Свако, па и дјелимично копирање материјала „Хришћанске приче“ без привођења линка на оригинални текст објављен на нашем веб-порталу, третира се као грубо кршење закона о ауторским правима.  ©Парохија Кравичка

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s