ЛУТКЕ КОЈЕ ИМАЈУ ДУШУ

Ирина Верхградскаја из Новосибирска има један занимљив хоби. Она се бави израдом лутки. Ова талентована жена је почела да прави лутке још у дјетињству, но озбиљније се томе посветила тек после 30 година када је почела да шије лутке за своју дјецу.

Све фотографије преузете су из албума: © Ирина Верхградская / vk

Наиме, Ирина је у дјетињству проводила доста времена по болницама. Једном су јој поклонили лутку коју је дјевојчица назвала Људка. По њеним ријечима, та лутка јој је постала права другарица и увесељавала ју је у тешким тренуцима.

Тренутно је у њеној колекцији преко 1600 лутки. Последњу колекцију коју је урадила и по којој се и прославила је назвала „Мили моји старци“ и на њима је приказала уобичајене сцене из живота старих и немоћних људи.

Ирина је на један умјетнички дирљив начин, приказујући и најситнији детаљ, успјела да подстакне људе да више размишљају о својим родитељима, бакама и дједовима и да пробуди неке успаване струне наше душе.

Старци чије вријеме полако откуцава

Приредио: Парохија Кравичка

Свако, па и дјелимично копирање материјала „Хришћанске приче“ без привођења линка на оригинални текст објављен на нашем веб-порталу, третира се као грубо кршење закона о ауторским правима.  ©Парохија Кравичка

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s