ЧУДО МИРОТОЧЕЊА ИКОНЕ БОГОРОДИЦЕ КАЗАНСКЕ НА ДОНУ

Према информацијама са странице храма Три Јерарха на Дону у Калачевској и Паласовској епархији Руске Православне Цркве догодило се чудо мироточења иконе.

Након што је први пут промироточила икона свете Матроне Московске, овај пут у јуну 2020. год. замироточила је чудотворна Казанска икона Пресвете Богородице.  

Капљице мира се сливају низ икону Фото: vk.com/publictrisvatdon

У току седмице три парохијанке су по благослову настојатеља дошле да почисте храм за недељно богослужење. Једна од њих је почела да брише иконе од прашине и додира и након што је избрисала све иконе по храму, прешла је на друге обавезе. Међутим, прошавши поред Казанске иконе примјетила је да је икона коју је прије пет минута избрисала била сва влажна. Уз ријечи „зар сам је лоше избрисала“ Јевгенија је прстом додирнула стакло и схватила да се на икони налази обилна количина прозирног, безбојног мира које је практично, њима пред очима, по тврдњама свих очевидаца полако избијало поврх стакла и почињало да клизи по стаклу.

Видео преузето са: vk.com/publictrisvatdon

Оне су први пут у свом животу уживо видјеле „живо миро“ које се појављивало на чудотворној икони.

Настојатељ је замолио сестре које су се налазиле у свештеном трепету и са буквално дјечијим емоцијама због свега што су видјеле и доживјеле да опишу све што се догодило и онда је тај опис чуда приложио уз рапорт епархијском руководству.

Један дио мира је сада скинут у циљу помазивања вјерника после свакодневног молебна са акатистом у част Богородице Казанске.

Парохија Кравичка

Свако, па и дјелимично копирање материјала „Хришћанске приче“ без привођења линка на оригинални текст објављен на нашем веб-порталу, третира се као грубо кршење закона о ауторским правима.  ©Парохија Кравичка

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s