МАЈЧИНСКА ЉУБАВ OЖИВЈЕЛА БЕБУ

Мајка је хтјела да придржи бебу посљедњи пут. Исход тога нико није могао да предвиди.

Због унутрашње инфекције утробе, беба Рејчел се родила у 24-ој недјељи трудноће и била је тешка свега 500 грама. Љекари су упозорили мајку да дјевојчица неће успјети да преживи више од неколико минута. Без обзира на то, Керолин Исбистер, мајка бебице је веома жељела да је привије на груди. Па нека то буде и последњи пут.

Мама се присјећа: „Нисам хтјела да умре у хладноћи. Чврсто сам је привила на груди да се угрије.“ Тешко је било повјеровати у оно што се догодило неколико момената касније.

Загријана топлином своје мајке, бебица је наједном почела самостално да дише.

„Ни ми, ни доктори нисмо могли у то да повјерујемо. Она се загрцнула. Затим су дошли љекари и рекли да наде у њено спасење ипак нема. Надала сам се, али и помирила са тим. Рејчел је добила благослов од локалне цркве, после чега смо просто чекали крај. Но она се и даље држала. Њени образи су постали розе, а њено дисање је постајало све јаче и јаче“ с радошћу се присјећа Керолин.

Фотографије: babywhys.wordpress.com

На велико чуђење љекара Рејчел је наставила да расте и јача. Сљедећа четири мјесеца дјевојчицу су смјестили на интезивну његу. Увјеривши се да је бебица спремна да се и даље развија самостално, љекари су је отпустили кући. Било је тешко замислити срећу Керолин и њенога мужа! „Рејчел се борила. Мислим да је просто чудо то што је она сада с нама. Доктори су мислили да ће проживјети само двадесет минута… Тај моменат никада нећу заборавити“ – присјећају се у породици Исбистер.

Данас Рејчел изгледа као свака обична, здрава дјевојчица. Тешко је и замислити да је некада морала да се бори и да побиједи и саму смрт!

Мајчинска љубав! Да мајка није донијела одлуку да загрли своју кћерку Рејчел, могуће је да не би успјела да преживи.

Догађај са овом дјевојчицом нам изнова говори о томе како је понекад важно просто послушати своје срце.

Приредио и превео: Свештеник Парохија Кравичка

Датум: 25. октобар 2020.

Свако, па и дјелимично копирање материјала „Хришћанске приче“ без привођења линка на оригинални текст објављен на нашем веб-порталу, или позивања на извор, третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. ©Парохија Кравичка

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s