ПОВОДОМ ДАНА ПРАВОСЛАВНЕ КЊИГЕ ПОКЛОЊЕНЕ КЊИГЕ ЗА ГРАДСКУ БИБЛИОТЕКУ

Поводом дана православне књиге који се обиљежава 14.ог марта свештеник Дејан Ђуричић из парохије кравичке је у петак 12. марта 2021. год. поклонио Градској библиотеци у Братунцу комплет православних књига.

Након акције даривања библиотеке Основне школе „Бранко Радичевић“ у Братунцу ово је друга, масовнија акција захваљујући којој ће читаоцима бити лако доступна, пробрана православна литература.

Првенствени циљ ове акције јесте ширење православне ријечи и православне мисли међу онима који воле добру књигу, али и онима који осјећају духовну жеђ и глад у времену у којем живимо и које је вријеме грубога материјализма.

Сва литература коју смо поклонили јесте непосредна, директна и једноставна писана ријеч која врло лако долази до срца и душе сваког читаоца. Циљ нам није био да на полицама Градске библиотеке стоје високе теолошке студије, нити књиге написане језиком који обични вјерник неће моћи да разумије, већ управо супротно, књиге које су лагане за читање али које носе са собом специфичну дубину и хришћанску поруку.

Искрено се надамо да ће корисници Градске библиотеке препознати овакву нашу намјеру, оцјенити православно штиво и бити задовољни оним што православно издаваштво има да понуди а што је на корист сваке људске душе.

Свештеник Дејан Ђуричић

Свако, па и дјелимично копирање материјала „Хришћанске приче“ без привођења линка на оригинални текст објављен на нашем веб-порталу, или позивања на извор, третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. ©Парохија Кравичка

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s