ПРИЧА О УНИНИЈУ

Прије много година ђаво је ријешио да се похвали и да изнесе у јавност све инструменте свога заната. Све их је пажљиво послагао у стаклену витрину и прилијепио је уз њих картице да би сви знали шта је то и колико кошта свака ствар.

Каква је то тек колекција била! Овде су се налазили и бљештаво сечиво зависти, и мацола гњева, и челична замка похлепе. На полицама су са љубављу била послагана сва оруђа страха, гордости и мржње. Сви инструменти су били на црвеним јастучићима и изазивали су одушевљење код сваког посјетиоца ада.

А на последњој полици је стајао малени, непривлачан и похабан дрвени клин са ознаком „униније“. За дивно чудо овај клин је коштао више него сви остали инструменти заједно.

На питање због чега ђаво тако пуно цијени тај предмет, он је одговорио: „Ово је једини инструмент у мом арсеналу у који се могу поуздати уколико сви остали не буду дјелотворни.“ – И он с њежношћу помази дрвени клин. – Но, уколико успијем да га закуцам у човјекову главу, он отвара врата за све остале инструменте…

Са руског: свештеник Дејан Ђуричић

Свако, па и дјелимично копирање материјала „Хришћанске приче“ без привођења линка на оригинални текст објављен на нашем веб-порталу, или позивања на извор, третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. ©Парохија Кравичка

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s