БОЖИЈА ОПОМЕНА: РАДИКАЛНА АРГЕНТИНСКА ЗАСТУПНИЦА АБОРТУСА УМРЛА ПРИЛИКОМ АБОРТУСА

Оно што се догодило прошлог мјесеца у Аргентини са невјерицом су пренијели бројни аргентински, као и свјетски медији.

Наиме, млада Марија де Вале Гонзалес Лопес умрла је током онога што је она звала „абортусом из снова“. Мари, како је био њен надимак, је била вођа покрета „Радикална омладина“ а првенствено су се залагали за легализацију абортуса. Од посљедице примјене мизопростола приликом абортуса, млада Марија која је имала само 23 године, умрла је 11. априла 2021. год. у једној од болница под називом Артуро Илиа (Arturo Illia) у општини Ла Паз, покрајина Мендоза.

Да ли сав овај трагични и тужни догађај да схватимо и прихватимо као одређену поруку?

Абортуси су легализовани у Аргентини тек 30. децембра 2020. год. Прије тога су сличне операције биле дозвољаване тек у случају силовања, или при животној угрожености мајке или плода. Марија, која је била активни борац за овај закон, постала је први регистровани случај смрти након легализације абортуса у Аргентини.

Лидер покрета „За живот“ Гвадалупе Баталан је на свом Твитер профилу оставила овакву поруку: „Да је Марија умрла приликом абортуса у илегалном поступку, феминисткиње би збрисале читав град. Но, како је Марија умрла током легалног абортуса, њена смрт је избрисана.“

По мишљењу аргентинског хирурга Луиса Дурана, погрешно је сматрати да су абортуси у потпуности безопасни, а поготово после трагичне смрти активисткиње.

Свештеник Дејан Ђуричић

Свако, па и дјелимично копирање материјала „Хришћанске приче“ без привођења линка на оригинални текст објављен на нашем веб-порталу, или позивања на извор, третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. ©Парохија Кравичка

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s