ПРИМЈЕР ИСТИНСКЕ ОДАНОСТИ И ЉУБАВИ

У Лондону има једна жена која сваки дан долази у метро и сједи на платформи да би чула звучну објаву за путнике која је снимљена још 1950. године. Фразу „Mind the gap“, коју свако зна и која опомиње на опрез при излазу снимио је Освалд Лоренс, муж Маргарет МекКолум.

Освалд је умро 2003. године, оставивши огромну празнину у њеном срцу. Но Маргарет је нашла начин да осјети његово присуство. Сваки дан може да чује његов глас, макар само једну фразу, јер ипак, на платформи метроа, она је поред свог вољеног.

Међутим, у нашем технолошком добу звучна запис је била замјењена хладним и бездушним роботом. Маргарет се обратила ка саобраћајном одјељењу Лондона са молбом да јој предају касету са гласом њеног мужа да би је она могла слушати код куће.

Када су сазнали ову дирљиву причу, компанија је ријешила да направи изузетак на јединој станици поред Маргаретине куће. Сада сви путници на станици Embankment на Сјеверној линији могу да чују глас Освалда Лоренса. Оваквим предивним гестом градске власти нам поручују да вјечна љубав постоји.

Са руског: свештеник Дејан Ђуричић

Свако, па и дјелимично копирање материјала „Хришћанске приче“ без привођења линка на оригинални текст објављен на нашем веб-порталу, или позивања на извор, третира се као грубо кршење закона о ауторским правима. ©Парохија Кравичка

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s